Niet goed? Geld terug

Om voor de verandering eens een blog-bericht in het Nederlands te publiceren zal ik mijn ervaringen met bol.com, de bekende Nederlandse webshop, eens uitzetten.

Vaak zijn producten zoals elektronica goedkoper te vinden op bol dan bij andere winkels, en zeker de gratis bezorging bij bestellingen boven de 20 euro help daarbij. Daarom kocht ik mijn headset, de Turtlebeach P11, dan ook bij Bol. Deze headset was scherp geprijsd en ik was er ook zeer tevreden mee, tot op een zeker moment.

Na een periode van een aantal maanden begonnen mijn vrienden mij te melden dat ik onverstaanbaar was en mijn geluid geheel vervormd klonk, waarbij ze de vergelijking maakte met een 'robotachtig-geluid'. Ik heb daarna maandenlang gedacht dat het lag aan mijn internetverbinding, omdat het op willekeurige momenten kon gebeuren.

Nadat ik eens een keer mijn geluid opnam om te testen waar het aan lag, hoorde ik in mijn opname ook terug dat het geluid vervormd klonk. Omdat ik toen het vermoeden kreeg dat het probleem bij de koptelefoon zelf lag, heb ik gevoeld aan de kabel die uit het volumeregelingskastje kwam. Ik merkte wat ruis in het geluid wanneer ik aan deze kabel zat, waardoor mijn vermoeden was dat de kabel wellicht defect was.

Tot op heden weet ik niet zeker wat het probleem precies was, maar ik bedacht me nooit dat ik nog garantie had op deze koptelefoon; Bol.com leverde 2 jaar garantie bij de koptelefoon, waar een vriend van me mij aan herinnerde. Na contact opgenomen te hebben met Bol bleek het dat ze het product niet meer verkochten, en deze ook niet gerepareerd kon worden.
Na een aantal emails en zelfs een aardig telefoontje werd mij aangeboden dat ik het product kosteloos retour mocht sturen en mijn geld terug kon krijgen, zelfs na bijna één heel jaar van gebruik. Uiteraard ben ik daar geheel tevreden mee en raad ik graag mijn vrienden en kennissen aan om te blijven winkelen bij bol.com, aangezien ik een goede ervaring heb gehad met hun klantenservice.

Op het moment gebruik ik een extra koptelefoon van een vriend, maar ik kijk al uit naar de Arctis 5, de net uitgebrachte nieuwe koptelefoon van Steelseries. Deze is wel een stuk prijziger, maar biedt ook zeker meer functies dan mijn oude koptelefoon. Ik hoop dan ook dat Bol deze koptelefoon gaat verkopen wanneer hij beschikbaar is, want daarmee ben ik verzekerd van een goede afhandeling wanneer er problemen zouden optreden met het product!

Vrijwaringsclausule: Dit bericht en de auteur zijn op geen enkele manier gerelateerd aan of gesponsord door Bol.com en/of haar partners.


2/11/2016 16:01